Música Nova

Extraescolar de música dirigida a nens de P4 fins a 4t d’ESO (a P3 fan migdiada).

 1. DIRIGEIX L’ACTIVITAT
  El responsable de l’activitat serà l’Escola de Música Ricomà [Escola Oficial Yamaha vinculada al Conservatori del Liceu de Barcelona], C/Balmes 11, 08190 Sant Cugat del Vallès, Tel.: 936745862, A/E: jordiricoma@yahoo.esAquest correu electrònic és protegit contra spam bots, necessiteu JavaScript habilitat per veure’l
 2. HORARI
  En principi només s’ofereixen horaris de migdia, per qüestions de professorat de l’Escola de Música i de disponibilitat de l’aula de música per part del col·legi.
 3. PREU
  Tarifa mensual (a consultar)
  Material anual (Llibre oficial/Gomets)
  A principi de cada mes se us cobrarà la quota del mes en curs. El primer mes també es cobrarà el material.
 4. DESCRIPCIÓ i OBJECTIUS DEL MÈTODE YAMAHA
  Aprofundir en els coneixements del llenguatge musical, el cant coral i la interpretació musical individual i en grup.Treballar la veu, i aprofundir en l’aprenentatge del llenguatge i l’expressió musicals.Mitjançant un teclat individual Yamaha, tocar individualment o en grup (ensemble). Proporcionar a l’alumne la possibilitat de tocar en grup i beneficiar-se tant a nivell d’aprenentatge interpretatiu, motivació i responsabilitat en l’estudi individual de l’instrument, com de poder gaudir de l’experiència de tocar amb altres companys.

Cada grup consta aproximadament de 4-5 alumnes, amb l’objectiu principal de permetre’ls desenvolupar el sentit de l’afinació i l’habilitat per la identificació de sons. Els nens aprenen els tres elements bàsics de la música: ritme, melodia i harmonia. Primer escoltant, després cantant i a continuació tocant. El curs desenvolupa les seves capacitats bàsiques per a gaudir la música d’una manera lliure i senzilla.

Mètode Yamaha – Iniciació a la música – Com és el mètode

Aquesta pedagogia es podria definir com a ensenyament per a l’assoliment d’habilitats musicals a través del teclat. Va aparèixer al Japó el 1954, a partir d’unes classes experimentals de música a la botiga d’instruments Yamaha, que van acabar convertint-se en les actuals escoles de Música Yamaha. Amb 6000 centres arreu del món -10 de les quals a Catalunya- el mètode Yamaha està considerat el més adequat per ensenyar música als nens en edat preescolar.

L’Escola de Música Ricomà, oferta actualment a la nostra escola els cursos Estrellita (4 a 6 anys) i Elementary Music Course (6 a 9 anys). Consisteixen en classes grupals de 4 a 8 nens i nenes, de 55 minuts de duració, un cop per setmana. Els cursos, dirigits per la senyoreta Araceli, permeten als alumnes tocar des del principi mentre gaudeixen aprenent. Les seves eines bàsiques son el teclat (un per alumne) i material didàctic adaptat a cada nivell.
La base psicopedagògica d’aquest sistema és l’educació oportuna: les activitats estan adaptades al desenvolupament mental i físic dels nens i nenes, de manera que connecten amb el seu món imaginari. Això fa del seu aprenentatge un procés natural: el nen escolta, després canta i tot seguit toca; més endavant, pot llegir una partitura amb naturalitat, perquè ho relaciona amb allò que ha experimentat. La dinàmica de grup, la seva creativitat i el suport de la tecnologia Yamaha fan la resta.
L’objectiu és formar alumnes amb un doble perfil clàssic-modern (intèrpret-improvisador) que els permeti seguir estudiant qualsevol estudi oficial de música.